Gör det lätt - 

låt oss ombilda till bostadsrätt!

Borättsbildarna
Box 4120
102 62 Stockholm
Jungfrugatan 26, Östermalm

Tel: 08-410 064 74
Tel: 0708-67 80 10

info@borattsbildarna.se

Borättsbildarna

experter på ombildning till bostadsrätt


Fördelar med bostadsrättBorättsbildarna har hjälpt många hyresgäster att bilda bostadsrättsföreningar och köpa fastigheten de bor i. Att bo i bostadsrätt innebär ofta många fördelar:

Du bestämmer själv över ditt boende

När du bor i en bostadsrätt bestämmer Du och dina grannar över skötsel och underhåll av fastigheten som ägs gemensamt av föreningen. Du bestämmer själv över din lägenhet och om och när den ska renoveras och vilka tapeter, golv och färger du vill ha.

Bättre boendeekonomi

Historiskt har det lönat sig att äga sin bostad. I en bostadsrätt bor Du till självkostnadspris eftersom det inte finns någon som vill tjäna pengar på fastigheten. Medlemmarna betalar endast för föreningens faktiska kostnader genom månadsavgifte. Du kan hålla kostnaderna nere genom att sköta en del av underhållet själv. Boendekostnaden blir därför lägre i längden jämfört med att bo i hyresrätt.

Ökad trygghet

Som bostadsrättsinnehavare slipper Du oroa dig för ägarbyten, oönskade lyxrenoveringar och chockhöjda hyror. Du har också ett betydligt starkare besittningsskydd jämfört med boende i hyresrätt.

Gemenskap ger ökad trivsel

Vår erfarenhet är att vid ombildningar brukar de boende lära känna varandra genom föreningsmöten och skötseln av den gemensamt ägda fastigheten. Tryggheten ökar och skadegörelsen minskar.

Enkelt att överlåta ger ökad frihet

Det är enklare att vid flytt överlåta en bostadsrätt i jämförelse med en hyresrätt. Bostadsrätten kan överlåtas genom försäljning, byte, gåva eller arv.

 
Kontakta Borättsbildarna redan idag för en offert eller för mer information om hur en ombildning går till och vad vi kan göra för Er förening.
 
Tel: 08-410 064 74
info@borattsbildarna.se

© 2007 Borättsbildarna. Design by Andreas Viklund. Foto www.fotoakuten.se